Беатрис от Франция избра България да роди и отглежда сина си - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
4788
post-template-default,single,single-post,postid-4788,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Беатрис от Франция избра България да роди и отглежда сина си

Беатрис

Беатрис

Не знаех нищо за България преди да срещна българи във Франция, които ме поканиха да дойда тук. Имам формация за подкрепа на сестри, както и друга за обучения, свързани със защита на околната среда, а и направих една, която се занимава с органично земеделие.

Пристих в София през август 2013 в търсене на нови преживявания. Имах труден период и исках нещо различно, както и да пътувам. За това приех поканата да дойда тук, където и срещнах моя партньор. За това останах по-дълго. Във Франция се върнах за един месец по Коледа, след това пак дойдох в България.

В плановете ми нямаше дете точно в този момент, въпреки че моят партньор ме питаше дали искам деца някой ден. Не сме го планирали, но се случи и ние го приехме. Какво е да си майка в София ли? За една чужденка? Да си майка тук, или там… Мисля, че средата е важна. За това дали си майка тук или в Лима има някои разлики. Но, чувствам се добре като майка. Дори и да не е лесно. Не говоря български, но го уча в момента. В началото, когато бях бременна ми липсваха приятелите, културата и беше доста трудно. Бях постоянно с приятеля ми, който не работеше тогава. Но бях  по-чувствителна и ме шокираха много неща (бедността която виждах, агресивността на шофьорите, кучетата по улиците; търсех красотата в София, защото имах голяма нужда от нея в този момент).

Харесват ми зелените паркове, възрастните хора, които се грижат за градините си пред блока. Те са много добри и с децата. Харесват ми и планините около София – Витоша, Стара Планина. Харесват ми връзките с хората тук и приятелствата. С приятеля ми сме щастливи да срещнем точните хора в точното време. Харесва ми, че София е столицата, но градът не е толкова голям в сравнение с други столици по света. Харесват ми многото интересни магазини, работилници, барове. Все повече чужденици идват в България като туристи или да живеят тук, което е чудесно за страната.

Не ми харесва, че има толкова много автомобили. Не ми харесва шума, който вдигат и неуважението на някои хора, които карат като на състезание в центъра на града. Това не е уважително за жителите на София. Не ми харесва и замърсяването и задръстванията, които са резулат от това. И последно, не ми харесва боклука навсякъде. За мен е проблем като майка с малко дете – налага да прекарваме времето предимно в затворени паркове.

Уча детето си от малко да уважава живота, чудесата на природата. Да обича природата, да споделя с други деца. Уча го на правилата да живее в хармония в едно общество.

Да си майка е както вътрешно осъзнаване, така и определение от външната среда. За мен е интересно да живея тук, защото експериментирам нов живот. Родена съм и съм живяла в една богата държава, в която до сега всеки е имал социални права. Това ме кара да осъзная колко привилегии имаме във Франция. Трябва да пазим това и да сме благодарни. Дори и често бащата да е защитения във Франция, а понякога хората там са като безотговорни деца – чакащи някой да направи всичко за тях. И те са пасивни (защото имат права). Някои от французите се надяват, че някой ще ги спаси, което е илюзия. Може би те не осъзнават, че те са отговорни за своя живот. Тук, хората не са пасивни и се развиват, за да живеят.

 

 


Продукти от магазина ни: