Халкидики, Гърция – живот в бяло и синьо - 10.04
Нашите спомени от почивка с детето в Гърция
с деца в Гърция
178
post-template-default,single,single-post,postid-178,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Халкидики, Гърция – живот в бяло и синьо

На разходка в Халкидики

Гърция е една специална за мен страна тя е първата държава извън България в която пътувах като малка с моя отбор по художествена гимнастика. Това, което най-много ме впечатли по онова време бяха малките бели къщички скрити в зелените маслинови горички, чистото тъмно синьо небе, вкусната храна и усмивките на местните хора. В края на миналото лято имах възможността да посетя Гърция, Халкидики и тя беше така прекрасна, както в моето детство.

Дестинацията е много достъпна с автомобил и позната на много българи. Разстоянието София Халкидики е към 400 км само по хубави пътища. Още като минете границата усещате мириса на ваканцията и мислите за морския бриз нахлуват в главата ви. Така се случва, че две лета посетих Гърция бременна, и мога да ви уверя че това е място на което наистина може да си почините и отморите с или без деца. На Халкидики има много скрити заливчета без вълни с прекрасна чиста вода, където можете да учите малките да плуват, без да ги е страх от вълните. Неща като кич, претрупани сергии, чалга, забързан трафик и мръсотия тук липсват.

За тези от вас които не са ходили в Халкидики, той се състои от 3 полуострова, намиращи се на стотина км от Солун – Касандра, Ситония и Атон. Ако сте тръгнали на път с деца, за препоръчване от мен е средния полуостров – Ситония. Там може да резервирате място в къща точно до морето, с голяма градинка за игра с децата и барбекю за подготовка на вечерята. Ситония се обикаля с кола за час – два и има омагьосващи плажове и гледки. Гледки които на мен никога не могат да ми омръзнат. Ето и някои от малките градчета там които си струва да видите: Сарти, Воворуру, Никити, Агиос Николаус, Неос Мармарис.

Ето и няколко снимки от Халкидики в последните дни на миналото лято.

Надявам се да посетя тази прекрасна дестинация отново скоро, този път с децата.

Αντίο