Грипна ваканция за родители - 10.04
деца ски, организация, грипна ваканция
19606
post-template-default,single,single-post,postid-19606,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Грипна ваканция за родители

Грипната ваканция за учениците този месец се оказа предизвикателна за нас. Всичко би било в норма, ако не бях преминала през операция на крака ми, точно преди нея. Плюс и малката хвана вируса точно същата седмица, след като излязох от болницата.

Така, докато се възстановявах вкъщи, се оказах с ученика и болната Ели. Привикахме баба за помощ, без нея нямаше да се справим, разбира се. Дните ни преминаваха в учене, четене, грижи за малката, кратки разходки навън, опити да ограничим вируса вкъщи, носейки маски навсякъде, по всяко време, освен докато ядем и спим. Месечният ни бюджет за лекарства набъбна значително, приближи се до бюджета за една приятна уикенд забежка до някой семеен хотел извън София. Бих предпочела второто.

Грипната ваканция завърши с махането на конците ми след операцията, започване на упражнения, както и началото на първия зимен лагер на ученика, който все още не можеше да повярва, че не трябва да става всяка сутрин в 6:30 за първа смяна.

Съответно и трескава подготовка на багажа му за ските. Но ако планирате всичко няколко дни по-рано, и имате пълен списък в ръка, не е нужно да има стрес и напрежение в подготовката на багажа. Как се справих аз?

  • Подготвих подробен списък за зимния ски лагер 
  • Няколко части от ски екипа му бяха умалели, като навреме трябваше да се сменят с по-големи (подарък от баба и дядо)
  • Изпрах всичко два дни по-рано
  • Включих и малкия в подготовката, като подробно му обясних, кое къде слагам, а той също добави неща в куфара
  • Заедно напазарувахме неща за пътя в автобуса – вода, плодове, солети, лукчета 

За ваше улеснение, оформих списъка за подготовка и за вас – част от пакета “Организация за родители” по-долу. Сигурна съм, че ще ви е от голяма полза. Защото ако има нещо, в което се хвърлям винаги с желание, първа, това е организацията, с цел избягване на излишен стрес в последния момент.

Защо стрес, ако може да го избегнем? Искам да спестя малко стрес и на вас – енергията ще ви е нужна за други, по-важни неща.

Продукти за организация