Детето, зодия „Близнаци“ - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
5256
post-template-default,single,single-post,postid-5256,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Детето, зодия „Близнаци“

photo-1436303892196-e039f81a04aa

Вашето дете е зодия „Близнаци“? Честито, вие всъщност имате няколко хлапета в едно. Децата „Близнаци“ са много жизнени, любопитни, бъбриви, усмихнати и енергични. Това понякога може да бъде изтощително. Зная обаче, че всъщност сте доволни, че детето ви се развива бързо, умно е, схватливо и със страхотно чувство за хумор.

Как да подпомагате развитието на детето „Близнаци“

Не го оставяйте да скучае – занимавайте ума му. Избирайте игрите така, че да научава нещо ново от тях. Не го ограничавайте в тясната кошара дори и все още само да пълзи. То има нужда да опознава света. Когато порасне малко, купувайте му книги – приключенски романи, енциклопедии, истории с красиви илюстрации. Измисляйте заедно игри и си говорете – обсъждайте всичко, което вълнува детето ви. Дръжте се с него като с възрастен.

Не се притеснявайте, когато хванете детето „Близнаци“ да преувеличава или да смесва истина и измислица. То не ви лъже, а се опитва да направи реалността по-интересна и вълнуваща.

С какви цветове да обградите детето „Близнаци“

С ярки цветове. Жълто, синьо – тъмни и светли нюанси, топло зелено – те са любими на близнаците. Зареждат ги с енергия, подобряват настроението, стимулират мозъка им. Погрижете се в стаята и в гардероба на вашето съкровище да има много цветове, които радват очите и изпълват с възторг сърцето.

Каква украса за рожден ден ще хареса на детето „Близнаци“

Заложете на ярки цветове – като например морската украса с рибки.

Помагайте на вашето дете „Близнаци“ да опознава света и утолявайте нестихващото му любопитство. Така заедно ще се чувствате щастливи.

Специални благодарности за текста на Иванка Могилска

Снимка Jamie Taylor