Днес на гости в блога са двете усмихнати създателки на 2Birdies - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
5213
post-template-default,single,single-post,postid-5213,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Днес на гости в блога са двете усмихнати създателки на 2Birdies

Здравейте, разкажете малко повече за вас и бранда 2Birdies

Здравейте! Ние сме Виолета и Мария.

М: Преди около година дадохме начало на бранда 2Birdies. Създаваме поздравителни картички, постери за стена, керамични чаши и други продукти с уникални дизайни и послания.

Целта ни беше и все още е да стимулираме хората да показват отношение, любов, признателност един към друг, да вдъхновяват и радват чрез нашите продукти.

В: Не е лесно човек да говори за себе си, поне за мен. По принцип съм тих и спокоен човек, доста разсеян, замечтан и винаги с по няколко неща за на куп за вършене. Преди да започнем 2Birdies като проект се занимавах с мода. Идеята за 2Birdies дойде доста спонтанно, но не и случайно. Аз лично винаги съм имала проблем с намирането на интересни картички за различни поводи, които да са на български език. Картичката е интересен начин да покажеш мил жест и добро отношение с малко думи. От друга страна винаги съм имала интерес към създаването на продукт – интересен, качествен, тук в България. Това ми даде тласък да започнем 2Birdies.

М: С Вили добре се допълваме, защото аз не съм много тиха и спокойна. Тя е дизайнерът, а аз съм по маркетинга и продажбите. Психологията, интериорният дизайн и фотографията са ми страст. Спомням си как един ден отидохме на кино с Вили и малко преди да започне филма тя ми предложи да започнем да правим свои продукти заедно. Тогава още усетих, че това няма да е просто поредната нереализирана идея. Съпругът ми се занимава с уеб дизайн и веднага подкрепи идеята и ни изготви този прекрасен електронен магазин. Истината е, че получихме подкрепата на всички свои близки и приятели. Това означаваше много за нас!

2. От къде черпите вдъхновение и как идват идеите за интересните вдъхновяващи дизайни? 

В: Процесът на вдъхновение е бил доста интересен за мен. Обикновено идва много спонтанно и по различни начини, а доста често и в неподходящо време и не се знае точно къде ще те отведе. 🙂

Източник може да бъде почти всичко, което ни заобикаля – природна форма, красива фотография, интересна творба, емоция от дадено преживяване, интересен разговор. Както се казва вдъхновението може да те сподели навсякъде и по всяко време :), важното е да го уловиш и да не го изпускаш.

М: Вили е по дизайните, а аз се вдъхновявам по-скоро за останалите неща от дейността ни. Падам си по нестандартни методи и иновации. Идеите ми идват лесно, но доста трябва да се отсяват. За вдъхновение ми служат хора, основали свои собствени бизнеси (в браншове, близки до нашия) в страната и чужбина.

Как започва денят ви?

М: Как започва денят ни? Доста различно предполагам. Аз имам две малки дъщери (на 4 и 2 години)… Та, моят ден започва, когато те се събудят и се разбърборят или дойдат в леглото ми. Преди бях “morning person”, но от този човек вече няма и следа… Ставам, правя кафе (задължително) и закуска за всички, следват още различни дейности, свързани със сутришната рутина на децата, водене на детска градина и т.н. Когато най-накрая имам шанса да се усамотя, започвам деня си с около 20-30 минути четене на любимата ми книга, по-известна като Библия. Това ми помага много в желанието ми да се изградя като човек. Прекарвам известно време в осмисляне на важните неща за деня, след което сядам на компютъра и работния ден официално започва. Удоволствам се от това, че работното ми място е домашния ми офис!

В: Аз никога не съм била “morning person”. Преди, когато ходех на работа , никога не успявах да отида на време. Откакто работното ми място е у дома, се опитвам да бъда подредена и точна в задачите, защото е много лесно, когато няма никой наоколо, да се разпиляваш във времето. Обикновено сутрин ми трябва около час, за да мога да мисля целенасочено. И аз стартирам деня с топла напитка и прочитане на пасаж от Библията – за мен тази книга е като пътеводител, мъдрост и вдъхновение. После преглеждам електроните си пощи, чета мейли, проверявам какво ново в Pinterest и Instagram – любимите социални мрежи. И след това идва време за творчество.

Къде се виждате след 10 години?

М: След 10 години се надяваме с още по-голяма страст и опит да правим това, което вече правим, да разширяваме дейността и продуктите си. Желанието ни е да достигнем и пазари, извън страната ни, а в България да сме добре познати и да работим с повече на брой магазини.  

В: Аз не съм от хората, които обичат да правят планове, защото много често плановете ми се объркват , а и утрешният ден не ни принадлежи. На този етап гледам да правя малки стъпки ден след ден. Това, за което мечтая е да успеем да направим 2Birdies достатъчно разпознаваем бранд, не само като продукти но и като стил и отношение.

Къде може да открием продуктите на 2Birdies?

М: Продуктите ни могат да бъдат открити в електронния ни магазин на първо място, а също и в някои магазини, книжарници и кафе-книжарници в София, Пловдив, Сливен и Созопол . Активни сме в социалните мрежи и там съобщаваме за нови колекции, продукти и събития.

Tags: