Рецепта за вкусен домашен плодов сладолед - 10.04
Как да си направим сами вкъщи домашен сладолед
домашен сладолед, рецепта за сладолед
7114
post-template-default,single,single-post,postid-7114,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Рецепта за вкусен домашен плодов сладолед

Смехурко беше дълго време с кашлица, която лекувахме с какво ли не, докато този уикенд не остана и следа от нея. Голямо мъчение е да се разхождаш с малки деца лятото, а да не може да им купиш сладолед. Не за друго, а защото един от тях го боли гърлото. Защото когато единият не може да яде, не може и другия. Въпреки вечните уговорки:

– Моля те, мамо. Купи ми само на мен, той няма да се сърди. Нали няма да се сърдиш? На теб ще купим друго.

– Ще се сърдя. И аз искам сладолед.

Следва покашляне и пореден отказ от моя страна.

До тази събота, когато от упоритата кашлица нямаше и спомен, и реших да ги изнендам с домашно направен сладолед от различни плодове. Не знам какви спомени им остават като им купуваме сладолед, но когато сами си го правим говорят за това с години.

Ето и рецептата, много е лесна. Подготовката отне около 30 мин., като оставихме сместа в кутия във фризера за една цяла нощ.

Съставките за 3-4 порции са следните:

1 ч.ч. бадемово мляко

3-4 супени лъжици какао

2 банана

2 бр. авокадо

половин ч.ч. мед (да не е захаросан)

няколко бадема

Аз смесих всички съставки с миксер, като започнах с плодовете и добавях една по една останалите.

Хапнахме сладоледа за следобедна закуска на другия ден. Имах някои забележки към него, но на децата страшно много им хареса и любопитсваха какви плодове има вътре.

Вече си мисля за следващата рецепта за домашен сладолед.

 

Илюстрацията е моя.