Един следобяд в Южния Парк - 10.04
южен парк, с деца уикенда, на разходка с деца в София, Южен парк с малки деца, забавления в парка
190
post-template-default,single,single-post,postid-190,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Един следобяд в Южния Парк

На разходка в Южния Парк 

Южният парк в София е един от любимите ни паркове за разходки. Много е приятен защото е голям, има сянка и от скоро е реставриран, като монтирани камери следят да се опазва чист и красив. Преди да го посетим, аз живеех със спомена за стария Южен парк преди ремонтите – неугледен, запуснат, с лоша настилка и неподдържана зеленина. Но останах много приятно изненадана от това, което видях и паркът моментално зае позиция номер едно в личната ми класация за най-добри паркове в София. Признавам, не съм посетила всички, но от тези които съм това е паркът за приятни разходи.

Разходихме се  парка вчера, с идеята да намерим новата детска площадка “Азбукарите” която общината откри на 01 юни 2013. Влязохме през главния вход и малкият Ники много се зарадва на фонтаните на входа, беше изумен от тях и не спираше да се смее. Продължихме по главната алея нагоре, разминавайки се с множество разхождащи се семейства и велосипедисти. Беше късен следобяд и паркът беше пълен с хора, търсещи зеленина и отмора. Преминахме много полянки пълни с хора играещи федербал или хапващи на пикник, и се озовахме на красиво езеро обградено с много цветя и зеленина, с нови пейки и столчета с интересен дизайн за отмора. Красиво и добре поддържано кътче от парка. Доста бяхме повървяли без почивка и решихме да спрем за малко за кафе в близкото кафене и не след дълго продължихме пътя си нагоре в търсене на площадката. Наложи се да попитаме 2 майки за посоката, оказа се че има още малко път. Преминахме езеро в които може да плувате с детето си в лодка, сгушено сред върби и зеленина. Продължихме и достигнахме детски кът за игра с множество забавления за най-малките – влакче, балони, надуваем замък, стрелбище… Това беше предизвикателство да се премине с малчо, който ахкаше на всяка крачка и сочеше с пръст всяко забавление. След 300 м успяхме да достигнем и площадка “Азбукарите”. Баткото нямаше търпение да влезе и изпадна в дива радост от много деца и красивите нови игрушки.

Наистина, новата площадка е много хубава, с интересни занимателни и в същото време обучаващи места за игра. Настилката е шарена и специална, направена да омекоти удър, ако детето ви падне. Ако посещавате площадката не слагайте токчета защото ще развалите настилката. Това с което е уникално мястото са съоръженията за деца със специални нужди – рампа и люлка, неща които за първи път се правят у нас! Площадката е на слънце, но има изградена малка дървена беседка, за отмора на майките, която служи чудесно и за преповиване на бебета, както и за кърмене.

След дълга игра се наложи да тръгнем, а баткото се раздели с площадката с сълзи на очи.