За мен - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
23283
page-template-default,page,page-id-23283,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

 

Казвам се Силвия Трифонова

Майка съм на три деца, обожавам природата. Не спирам да създавам неща с ръцете си, както и да разказвам истории.

Създавам качествени, ръчно изработени продукти с мисъл за природата, които ще направят дома ви по-уютен, както и аксесоари багрени с природни пигменти по много древна техника – акцент на визията, с които да се почувствате спокойни, красиви и уверени. Да забавите темпото и да излекувате тялото и душата си.

 

Началото на личния ми блог

2013 г., по време на второто майчинство, започнах моя личен блог, който по това време се казваше sofiamama. Наскоро се бяхме завърнали от Близкия Изток, където живеех и работих в продължение на 5 години – първо за BMW и Rolls-Royce, а след това за Mercedes-Benz. Блогът започна като място, в което давах изява на всички мои творчески занимания с две малки породени момчета вкъщи. Помогна ми да преоткрия мои забравени страсти и таланти, да създавам с децата, да споделям и се свързвам с вас.

Рисувах много, обикаляхме България с момчетата и споделях нашите пътувания тук. Мечтаехме и за дъщеря. И тя ме чу.

 

10.04 Stories by Sylvia

Бременността ми с нея започна добре, но скоро след това дойде болката. Прорязваща, нетърпима, със седмици. Без сън, без никакво облекчение. В средата на бременността с нея ми направиха гръбначна операция. Преминах през ада, но я запазих. Усмихната и любопитна.

Роди се на 10.04, точно след Великден. На моя рожден ден. Моят най-голям подарък.

В този период нямах желание да споделям в блога.  Както аз, така и той претърпяхме голяма трансформация. От sofiamama той вече беше 10.04 Stories by Sylvia. Темите, които ме вълуваха преди се промениха коренно, предизвикателствата пред мен днес са съвсем различни.

 

Силата на майчината любов

Вярвам, че любовта към децата ни не само ни трансформира във всеки аспект, но и ни прави много, много по-силни, отколкото си мислим, че сме.

От най-тъмния ми период изминаха няколко години. Все още имам ограничения в движенията, тялото ми изпитва болка, дори в покой. Болка, която е моят учител днес и която не се отказвам да лекувам. Болка, която не ме спира да ставам всяка сутрин и да се грижа възможно най-добре за семейството си. С различно тяло, с различни отношения, с повече ограничения.

 

Новият ми живот ми разкри моите начини, как по-лесно да се съхраня:

  • Грижата за децата, смехът и игрите им
  • Грижата за себе си, връзката с природата
  • Работата с ръцете – рисуването с акварел, рисуването върху коприна, багренето с природни пигменти
  • Улавянето на емоциите в снимки
  • Вярата, радостта от малките неща

И се потопих в тях. За да се свържа отново с вас. Много ми е приятно, че сте тук.

 

Това е накратко историята до тук. А тя продължава. Ако желаете да разберете как, следете в блога или във Фейсбук.