За мен - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
23283
page-template-default,page,page-id-23283,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

 

Майка съм на три деца, обожавам природата. Не спирам да създавам неща с ръцете си, да снимам, както и да разказвам истории.

Създавам качествени, ръчно изработени продукти с мисъл за природата, които ще направят дома ви по-уютен, както и аксесоари багрени с природни пигменти по много древна техника – акцент на визията, с които да се почувствате спокойни, красиви и уверени. Да забавите темпото и да излекувате тялото и душата си.

 

Първото ми самостоятелно творческо начинание

Последната ми корпоративна работа беше за Daimler Middle East and Levant – Mercedes-Benz, в Дубай. В ОАЕ работих 5 незабравими години и регионът винаги ще е част от сърцето ми. Напуснах я, за да развивам собствено фотографско студио в Дубай Медия Сити, в което заснемах емоциите на семейства от цял свят. За целта преминах през фотографско обучение, закупих си професионален фотоапарат и нужното оборудване. Фотографията винаги е била и ще бъде моя голяма страст.

 

Началото на личния ми блог

2013 г., по време на второто майчинство, започнах моя личен блог, който по това време се казваше sofiamama. Наскоро се бяхме завърнали от Близкия Изток. Блогът започна като място, в което давах изява на всички мои творчески занимания с две малки породени момчета вкъщи. Помогна ми да преоткрия мои забравени страсти и таланти, да създавам с децата, да споделям и се свързвам с вас.

Рисувах много, снимах много, обикаляхме България с момчетата и споделях нашите пътувания тук. Мечтаехме и за дъщеря. И тя ме чу.

 

10.04 Stories by Sylvia

Бременността ми с нея започна добре, но скоро след това дойде болката. Прорязваща, нетърпима, със седмици. Без сън, без никакво облекчение. В средата на бременността с нея ми направиха гръбначна операция. Преминах през ада, но я запазих. Усмихната и любопитна.

Роди се на 10.04, точно след Великден. На моя рожден ден. Моят най-голям подарък.

В този период нямах желание да споделям в блога.  Както аз, така и той претърпяхме голяма трансформация. От sofiamama той вече беше 10.04 Stories by Sylvia. Темите, които ме вълуваха преди се промениха коренно, предизвикателствата пред мен днес са съвсем различни.

 

Силата на майчината любов

Вярвам, че любовта към децата ни не само ни трансформира във всеки аспект, но и ни прави много, много по-силни, отколкото си мислим, че сме.

От най-тъмния ми период изминаха няколко години. Болката е моят учител днес. Тя не ме спира да ставам всяка сутрин и да се грижа възможно най-добре за семейството си, да работя и да създавам. Mного по-силна, устойчива и осъзната.

 

Новият ми живот ми разкри моите начини, как по-лесно да се съхраня:

  • Грижата за децата, смехът, игрите им
  • Грижата за себе си, природата
  • Работата с ръцете – рисуването с акварел и върху коприна, багренето с природни пигменти
  • Улавянето на емоциите в снимки
  • Вярата, радостта от малките ежедневни неща

И се потопих в тях. За да се свържа отново с вас. Много ми е приятно, че сте тук.

 

Това е накратко историята до тук. А тя продължава. Ако желаете да разберете как, следете в блога или във Фейсбук.

 

Силвия Трифонова

Горски полъх
Подаръчна кутия „Горски полъх“ с голям копринен шал 95*95 см
лв.185.00
Голям копринен шал „Бурано“ – по поръчка
лв.185.00
Голям копринен шал „Флоренция“ – по поръчка
лв.185.00
Копринена бандана „Златен дъжд“ 61*61 см – по поръчка
лв.85.00
Подаръчна кутия „Хармония“ – налична
лв.185.00
Копринена бандана „Слънце“ размер 60*60 см
лв.75.00
Копринена бандана в кремаво бяло 50*50 см – налична
лв.55.00