Как да направим сами хартиени фенери за украса - 10.04
парти украси помпони, украси за рожден ден, украси вкъщи, хартиени украси вкъщи, украса за парти, еко украса
5169
post-template-default,single,single-post,postid-5169,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как да направим сами хартиени фенери за украса

Бърз и лесен начин да направите очарователна украса за парти

3fefe73f2599189562a5c8d5cde974a5

Хартиените фенери, направени с любов и внимание са подходяща украса за парти, независимо дали каните хлапета и родителите им на сладки в градината, организирате рожден ден или просто чакате приятели за вечеря. А и хванете ли им веднъж цаката, можете да правите безброй различни вариации.

Хартиени фенери с чаени свещи

Те са две разновидности и направата им е доста лесна. Всичко, което ви трябва са ножица, лепило и разноцветни листове хартия. Сгънете един лист по средата. Направете прорези – на около 5 см разстояние един от друг – от прегънатия ръб към края на листа. След това разгънете листа и залепете двата му края, така че да се получи тръба. После отрежете хартиена лента в същия или друг цвят и я залепете от единия край на тръбата като дръжка. Готови сте.

Сложете чаени свещи в няколко чаши и отгоре поставете разноцветните фенери. Стаята или градината ще се изпълнят с мека светлина, която дава уют и усещане за специална атмосфера.

Хартиени фенери с крушки

Виждали сте китайските хартиени абажури с различна големина, които се продават в магазините за мебели и осветителни тела, нали? Обикновено можете да ги намерите в бяло, синьо и оранжево. От тях можете да направите каквото си пожелаете.

Хартиени фенери – животни. Отново ви трябват разноцветни хартии, ножица и лепило. На единия от фенерите можете да залепите уши, мустаци, очи и опашка и да направите котка. На другия залепете крила и опашка от шарени ленти и клюн от жълта хартия, и едно малко светещо птиче ще се ококори в стаята. Куче, охлюв – цяла менажерия може да замени обичайните абажури в дома ви по повод рождения ден на вашето малко съкровище.

Хартиени фенери за кухнята. Помните ли старите хартиени салфетки, оформени сякаш с дантела по краищата? Все още могат да се намерят по магазините. Вземете поне един пакет и си направете хартиен фенер за кухнята. Те са доста твърди, така че можете да ги залепвате единият им край за хартиения фенер, а другият да оставяте да виси/стърчи свободно. Поставяйте салфетките една под друга – ще се получи нещо като голяма испанска пола с бели, бухнали волани. Красиво е.

Можете да облепите хартиения фенер и с разноцветни хартиени формички за къпкейкове.

Изящен хартиен фенер за дневната.

Снабдете се с хартиен абажур в бял цвят, а също и с бежова хартия, няколко вестника – вземете страниците без цветни снимки, панделки за връзване на букети и кабърчета в подходящ цвят. Изрежете от хартията и вестниците цветя с различна големина. Прикрепете ги едно върху друго с кабърчето. Може да ги залепите и с лепило, само трябва да внимавате и да капвате по малко от него наистина в средата на цветето, за да могат да се разперят листата му. В центъра на някои от готовите цветя прикрепете и панделки с различна дължина. След това остава само да залепите цветята за хартиения фенер. Можете да го облепите целия или да ги подредите само от едната му страна.

Почистете си малко работно кътче. Пригответе си необходимите материали и действайте. В процеса на работа ще ви хрумнат още идеи със сигурност.

снимка: Pinterest