Как да направя типично немско парти за рожден ден - 10.04
детски рожден ден, парту вкъщи
6991
post-template-default,single,single-post,postid-6991,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как да направя типично немско парти за рожден ден

Когато празнуват детски рожден ден, немците предпочитат да направят домашно парти вместо да наемат зала в детски парти център. Празненството има обявени предварително начало и край. Игрите са на открито или на закрито, според сезона, и са най-важната част от тържеството. Подаръците се отварят пред гостите.

Ако наближава рождения ден на вашето малко съкровище, можете да го организирате по немски маниер. Ще е забавно за всички.

Украса

Както казахме, немците наблягат най-вече на игрите и хапването. Добре направената, персонализирана украса за детски рожден ден не им е приоритет. Вие обаче можете да промените това. Парти декорацията винаги носи специална атмосфера и радва децата. Ако е топло, можете да направите празника в градината или в парка.

Припомнете си статията „Как да направим сами хартиени фенери за украса“ , а също и „Декорация на градината с ягоди“ и действайте.

Хапване

Основното ястие може да е мини пици или хот-дог, за предпочитане домашно направени. Друг вариант, на който децата много се радват, е да приготвите спагетени гнезда. Сварявате спагети, обърквате ги със сварено яйце, настърган пармезан и малко черен пипер и докато получената смес е още топла, оформяте гнезда, които подреждате върху солени бисквити. Вътре във всяко гнездо слагате малко доматен сос и шунка. След това запичате за 10 – 15 минути в гореща фурна.

Напитките обикновено са какао – топло или студено (към него често се добавя и топка ванилов сладолед); детски пунш – може да се направи от фреш и газирана вода, като към него се добавят и коктейлни черешки. 

Сладкиши

Шоколадова пица – тесто за пица, щедро намазано с течен шоколад и украсено с пресни плодове.

Парченца плодове, набодени на клечки за зъби.

Тортата на рожденика обикновено е немска шоколадова торта с целувки.

Игри

Персонализирана украса за детски рожден ден, сладкиши и солени вкусотии, гости – почти всичко за перфектния празник е налице. Остават само игрите.

Открий в гората – тази игра може да се играе спокойно и в двора, и в парка. Предварително подготвяте за децата списъци с неща, които трябва да намерят. Например: 4 малки зелени листа, 2 по-големи, 3 камъчета и 1 птиче перо. Може да включите в играта предмети, които сте скрили преди да дойдат гостите. Детето, което изпълни списъка най-бързо, печели награда. (Измислете каква – още една чаша пунш или пък да състави списък за следващата игра.) 

Китайско скачане на ластик – и момченцата няма да откажат да играят на тази игра. Две деца влизат в ластика и го държат. Едно дете подскача в средата, като си измисля определена последователност от движения, които останалите трябва да повторят. Което дете не успее, влиза да държи ластика.

Опашката на змията – колкото повече деца играят, толкова по-добре. Те се хващат на влакче едно зад друго, като целта на последното дете е да хване първото. Децата не трябва да се пускат едно от друго и всички трябва да следват движенията на първото дете. 

Весел празник!