Как да украсим стаята за първия учебен ден - 10.04
украси за стена, украси за училище, украси за офиса
5146
post-template-default,single,single-post,postid-5146,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как да украсим стаята за първия учебен ден

Първият учебен ден наближава и сме много развълнувани заедно с малките първолачета. По този повод днес реших да представя идеи как да украсим училищната стая за първия учебен ден. Преди няколко години създадох украсата за първия учебен ден по поръчка на прекрасната учителка Дани, която може да разгледате в галерията по-долу. Идеите са свежи и ги споделям тук с желание да вдъхновя повече учителки да създадат по-различна атмосфера в този важен за малките деца ден.

Работих с много желание и старание върху всеки дизайн и детайл от украсата, защото исках усмивките им да са големи и да започнат щастливо своя път в училище.

Преди за започна дизайните получих от нея размерите на училищната дъска и направих проект на банерите и илюстрациите, които да разположим на нея. Желанието беше украсата да е шарена и весела. Защото въпреки, че влизат в училище, децата все още се радват на красиви и пъстри украси. Изработих шарения банер „На добър път“ в голям размер с цел да го поставим на централно на голямата дъска.

В допълнение изработих и по-малък надпис украса „Добре Дошли в Училище“, отново шарен и закрепих на по-малката черна дъска.

За лявата част на дъската изработихме в същия стил букви от нашата азбука, който бяха достатъчно големи, за да се видят и от последния чин.

Акцентът бяха цифрите от 0 до 9, които илюстрирах с голямо желание. Всяка една от тях приличаше на животно или друго интересно същество, като техния дизайн ни отне няколко часа. Това беше любимата ми част от украсата.

За финален акцент украсих дъската отгоре с 3 хартиени помпона, които придадоха облик на усмихнато човече. Акцентът в украсите на стените беше изработената от мен много любов композиция „След дъжда ще изгрее слънце“.  Композицията беше изработена на ръка. Дъждовните капки са нарисувани с много търпение и водни бои.

Върху всеки чин бяха прилежно подредени учебниците за първи клас. Поглеждайки ги за миг се върнах в моето детство и ми стана толкова приятно. Учебниците украсих с акценти на плодове, нарисувани и изработени от мен – киви, ягодка, домат, черешка, ябълка, лимон, диня…

Цялостната украса на тази училищна стая включва:

  • Голям надпис „На добър път“
  • Надпис „Добре дошли в училище“ за дъската
  • Цифри под формата на животни от 0 до 9
  • Цветни хартиени помпони от тишу хартия
  • Парти композиция „След дъжда ще изгрее слънце“
  • Надпис „Добре дошли в училище“ за вратата
  • Хартиени украси за букварите с различни плодове или
  • По една картичка „Любов към себе си“ за деца, принтове от мои акварели

 

 

За вашите ученици