Как действат на бебетата различните цветове - 10.04
цветове, бебета, майчинство
5254
post-template-default,single,single-post,postid-5254,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как действат на бебетата различните цветове

photo-1455831843141-7279e47411f7

Въздействието на цветовете върху човешката психика и емоционално състояние е доказана отдавна. Но бебетата възприемат света по специален начин. Ако ви предстои да приготвяте детска стая или пък вече имате бебе, отделете две минути на тази статия, ще ви даде полезни идеи за цветовете в интериора.

Пастелни цветове

Те се препоръчват за стаята и завивките на новороденото. Пастелно лилаво, бежово, синьо – те действат успокояващо и помагат на бебето да се почувства сигурно и защитено.

Ярки цветове

Добре е да присъстват като акцент в интериора след като бебето ви навърши месец и половина.

Червено

За малки и големи това е цветът на емоциите и възбудата. Червените акценти ще привличат вниманието на детето и ще го забавляват. Ако е по-експресивно като характер, то ще се чувства добре в стая с червени елементи. Избягвайте обаче големите площи, боядисани в червено.

Оранжево

Няколко оранжеви декоративни възглавнички или оранжеви цветя, нарисувани на стената, ще преобразят стаята. Тя ще стане много по-уютна и гостоприемна. За бебетата този цвят е приятелски, позволява им да се отпуснат, развеселява ги. Добре е да знаете, че оранжевото провокира откритите разговори. Това може да ви послужи, когато детето ви стане по-голямо.

Жълто

Бебетата възприемат много добре този енергичен, весел цвят. Добре направените акценти в светло, топло жълто повишават концентрацията и провокират желанието на вашето малко съкровище да опознава света. Използвайте този цвят внимателно и направете така, че да не е близо до леглото на бебето. Ако е пред очите му, докато се мъчите да го приспите, шансовете ви за успех се отдалечават.

Зелено

Действа успокояващо на бебетата, но е особено полезен, когато детето влезе в ученическа възраст. Това е цвят, който насърчава мисленето и подобрява концентрацията.

Синьо

Въздействието силно зависи от нюанса му. Сиво-сините цветове навяват тъга. Яркото и тъмното синьо са подходящи за детската стая. Те действат успокояващо, вдъхновяващо. Отлична идея са за по-разсеяните, твърде активни и енергични бебета.

Автор: И. Могилска