Идеи за организация на градинско парти. 3 практични съвета - 10.04
парти в градината, лятно парти,
5258
post-template-default,single,single-post,postid-5258,single-format-standard,bridge-core-2.1.4,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Идеи за организация на градинско парти. 3 практични съвета

Следващите 3 месеца ще са само за градински партита. Ако досега не сте правили такова, сега е времето. Ето и 3 практични съвета, които може да са ви от полза:

1.Помислете дали да не отделите комплект чаши и чинии само за градински партита

Ако използвате най-хубавите си стъклени чаши и чинии, рискувате да останете без тях. Затова ви предлагаме следните варианти:

  • Купете разноцветни пластмасови чинии, чаши, кани за многократна употреба. Вярно, не е особено изискано, но масата ще изглежда весела, никой няма да си нареже крака или ръката на счупена чиния и ще можете да ги ползвате отново за следващото градинско парти.
  • Съберете останките от стари порцеланови сервизи. Сигурно имате такива – 2 чинии от сервиза на баба, 4 нащърбени чаши (изглаждате ги с една шкурка и няма никакъв риск някой да се пореже, докато пие), 3 купички бог знае откъде. Нека те бъдат вашия сервиз за градинско парти. Бъдете спокойни, ще седят чудесно на градинската маса.

2. Осигурете покрив на храната и напитките

В противен случай, рискувате да хапвате сандвичи с треви и да пиете вино и бира с буболечки. Не е нужно да строите специална шатра и да редите масите под нея. Използвайте шалове и/или парчета плат, за да направите шарен навес над масите. Другият вариант е да съберете всички чадъри за дъжд, които имате у дома (или които намерите в близкия магазин за евтини джунджурии), да ги отворите и да ги закрепите над масите.

3. Проверете има ли достатъчно места за сядане

Вярно, тревата е за всички, но някой може да не иска да сяда директно върху нея. Освен това ако има високи столове и възглавници и одеяла за тревата, на хората ще им е по-некомфортно да си разговарят. Разпръснете шалтета из градината, или осигурете столове за всички. Дори целта да е да танцувате, пак ще дойде момент, в който гостите ви ще искат да си починат.

Гост автор: И. Могилска