Как се рисува върху стъкло - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
5244
post-template-default,single,single-post,postid-5244,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как се рисува върху стъкло

photo-1458826427437-70f700f3470b

Умело изрисуваните портали, чаши, чинии, огледала, прозорци, бурканчета, бутилки – въобще стъкларии, заживяват свой втори вълшебен живот. Те променят атмосферата в дома ви, уникални са – защото са създадени от вашите ръце, и очароват всеки, който ги види.

Вие още не сте нарисували нищо? А какво чакате? Рисуването върху стъкло е един от най-лесните и евтини начини да освежите декорацията в дома си.

Купете си специални бои за рисуване върху стъкло
Ще ги намерите във всеки магазин за художнически материали, включително и онлайн. За първите си опити може да купите по-малък комплект или само една – две бои – да пробвате.

Пригответе си шаблон
Може да рисувате и без шаблон, но рискувате да развалите картинката без възможност да я поправите. Затова е по-добре да намислите какво искате, да го нарисувате върху картон или плака и след това да го изрежете с макетно ножче.

Ако рисувате нещо с обли форми – бутилка или буркан например, ще е по-добре да направите шаблона върху по-голямо парче гъвкав материал, който да обхване цялото тяло на бутилката. Ще ви е по-лесно да изрисувате всички елементи наведнъж вместо да местите един шаблон за листо или зайче например по различните страни на съда.

Нанасяне на контури
Първо избирате боята за нанасяне на контур. Слагате шаблона и очертавате фигурата. После оставяте нарисуваното да изсъхне.

Запълвате контурите с боя
Запълвате контурите с боя. Движете ръката си равномерно и в една посока. В противен случай ще се личат следите от неравномерното и хаотично боядисване. Това може да се превърне и в ефект, но в повечето случаи е добре да си го спестите.