Каролин Ериксън и мисли за формата ми след първото раждане - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
1637
post-template-default,single,single-post,postid-1637,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Каролин Ериксън и мисли за формата ми след първото раждане

Здравейте и честит Никулден!

Тази седмица попаднах на тази много дискутирана снимка на младата майка Каролин Ериксън в интернет пространството. Каролин е много красиво и добре поддържано момиче от Норвегия, фитнес блогър и футболна съпруга. Но това, с което най-много ме впечатли беше коментарът под снимката, която е направена само 4 дена след раждането на нейното бебе! 4 дена! И бях толкова впечатлена може би защото точно в този момент лежах в болница след операцията ми на пъпната херния, получена в резултат от първата ми бременност. В следствие на нея коремът ми дори 8 месеца след бременноста и операцията далеч не изглежаше така. Въпреки, че цял живот е бил винаги много стегнат, в резултат на стотиците ежедневни коремни преси, които правих като малка в спортния отбор по художествена гимнастика.

Тази снимка ми даде надежда, че отново мога да си върна фигурата, разбира се след МНОГО упражнения и здравословна храна. Но от друга страна се замислих и за друго – на каква цена тази красива млада дама е запазила перфектна фигура до деня на раждането на дъщеря си? Предполагам с много спорт, диети и лишения… И дали този режим е полезен за бебето, дали бебето се е родило с нормално тегло? Или са само гени? И защо тази майка публикува снимка само на себе си 4 дена след раждането? Не би  ли било по-приемливо да се снима и с бебето в този момент?

Тази снимка породи много дискусии и критики в интернет пространството. Някои й се възхищават, други я порицават. Виждала съм една майка с подобна перфектна фигура след раждането  – на плажа това лято. Бебето й беше много слабичко и определено изглеждаше недохранено… Цял живот съм се грижела за това, тялото ми да изглежда добре, пазила съм диети, много съм спортувала от най-малка и по принцип съм спортна натура. Но не спазвах подобен строг режим по време на бременностите ми. И разбира се, не изглеждах така перфектно след раждането. Но не съжалявам за тялото си, което ще се възстанови след време, не бързам да премахна всички следи от раждането дни, дори месеци след него. Държа бебетата ми да се родят здрави, с добро тегло и нищо да не им е липсвало по време на бремеността. Дори и това да значи да кача 16 кг върху теглото си. Държа да им осигуря най-добрата храна – кърмата, вместо да привличам погледите със силиконови гърди.

А вие как мислите?

p.s Искам да отбележа че това е само мое мнение, което не налагам на никой. 

photo1