Морският сезон е открит. Хайде да се снимаме край морето! - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
5014
post-template-default,single,single-post,postid-5014,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Морският сезон е открит. Хайде да се снимаме край морето!

Този уикенд най-накрая и ние успяхме да стигнем до морето и макар за кратко преживяванията бяха незабравими за малките. Специално за почивката те решиха да вземат новите си играчки – апарати, като споделиха с мен „Мамо, трябва да си взема апарата, защото на морето има много интересни неща за снимане“.

Наскоро попаднах на интересена играчка, предлагана от PlanToys – моят първи фотоапарат, която е изработена от специално каучуково дърво в Тайланд и е с уникален дизайн. Разбира се поръчах две за малките, а те с огромно нетърпение отвориха кутиите и започнаха да върят обектива-калейдоскоп и да щракат всичко наоколо. С изненада открих, че и на мен ми хареса да гледам през детския обектив, който ми напомняше за моето детство и гледките през калейдоскопа. Специалната дръжка от памук веднага влезе в употреба и след нон стоп щракане малките сложиха апаратите на китките и не ги свалиха през целия път до морето.

Забавленията продължиха и край морския бряг, а апаратите бяха неотлъчно до нас – за да не изпуснат нито един миг на плажа. Забавните занимания с дървения фотоапарат са също и изключително полезни за децата, защото помагат за развитието на:

  • Тяхното въображение
  • Зрителните умения – помага на децата да разбират какво точно виждат, да разпознават и идентифицират различни качествени показатели, като им помага да преценяват размер, цвят, пространствени съотношения и други
  • Говор и комуникация –  включва развиването на способността за слушане, разбиране на това, което е казано и комуникация

Разбира се преди да закупя апаратите се позаинтересувах за безопасността на играчките и с радост открих, че отговарят на стандарта за безопасност EN71 и носят знака CE.

Друго любопитно нещо за мен беше, че PlanToys е първата компания производител на играчки, която използва каучукови дървета, които вече не дават каучук. А ето и малко повече за този процес. Дърветата достигат височина повече от 15 метра. Смолата на каучуковото дърво е първичния ресурс за производството на гума. След около 25 години добивът на латекс намалява и дърветата обикновено биват изсичани и изгаряни. Вместо да разпилява този ценен ресурс, производството на играчки от него спомага за поддържането на деликатния баланс на екосистемата на нашата планета. Тъй като PlanToys заменя отсечените дървета като засажда нови, не се стига до обезлесяване в следствие добиването на необходимия им материал. Използваната от тях хартия за опаковка е рециклирана, което също намалява пилеенето на ресурси. Заводите им ползват слънчева енергия и енергия от биомаса (гориво от биоразградими органични материали).

Те са инициирали работен план, който значително е повишил стандарта на живот на местното население. Предлагат възможност на хора с увреждания да работят в компанията.

Като част от тяхното задължение към образованието и развитието на децата са основали общностен център за обучение и Музей на Детските Играчки. Регулярно спонсорират програми за обогатяване на децата. Това помага за подхранване на любовта им към ученето извън класните стаи. Всяка дейност е огледало на глобалното задължение на компанията да създава по-добро общество, подобрявайки качеството на живот, съобразявайки се с околната среда.

  • Едната детска камера беше предоставена от PlanToys за целта на прегледа