Наталия от Москва - майка, педагог и психолог избрала София да отглежда сина си - 10.04
родителство, майчинство, майка в София
4703
post-template-default,single,single-post,postid-4703,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Наталия от Москва – майка, педагог и психолог избрала София да отглежда сина си

natalya

Днес Ви представям Наталия Дегтерева от Москва – майка, педагог и психолог живееща в София. Запознахме се докато караше колело със сина си и с голямо желание прие да се представи тук. Говори и пише отлично на български език.

Аз съм от Русия, град Москва. Работя като детски педагог, водя развиващи занятия за малки деца. Второто ми образование е перинатален психолог. Професията ми е свързана с малки деца и майките им, съответно постоянно общувам с тях. Детето ми е родено в Москва и живееше там докато не навърши 2 годинки.

  • Какво е да си майка в София? Какви са твоите предизвикателства да отглеждаш детето си в столицата? Какво искаш да промениш?

Свикнала съм да живея в столица, София за мен е много комфортна. Когато детето  расте в столица имаш много възможности. Освен това София дава чудесна възможност да прекарваш повече време в планината, което е много полезно за децата. Нищо не искам да променя, на мен ми харесва как отглеждат децата в София. Майките са отворени, децата са хубави, има доста различни занимания за тях. За майките има училища и курсове, което смятам, че е много полезно. За по-големите деца има хубави комплекси и училища с добра база и модерни методики за образование.

  • Как те промени майчинството?

Всичко в живота ми. Просто един ден разбрах защо трябва да живея на този свят и какво трябва да правя.

  • Какви качества ще възпитаваш в детето си?

Самостоятелност, увереност, доброта, благочестие, смелост, умение да отстоиш своята позиция. И разбира се любовта към природата, животните и живота.

  • Какви съвети би дала на бъдещите майки?

Да не се страхуват и да знаят, че майчинството е естествен природен инстинкт. Дори да не си прочела нито една книга за майчинството и да не знаеш нищо, твоята природа сама ще ти упъти и ще ти каже, какво трябва да правиш с детето си. Обаче животът в мегаполиса е променил много нашите семейства. Вече не можем като на село да наблюдаваме как децата растат в естествена среда, не можем да видим как нашите баби отглеждат децата. А исторически са били пример за бъдещите майки. Освен това, в града е лесно да забравиш за природа, отдих и спокойствие, а това е много необходимо за всяка майка. Затова трябва днес да се развиваме сами. Да се обединяваме заедно, да се срещаме и да говорим за децата, техните проблеми и предизвикателства, как да станем по-добри майки, как да отделим време за съпрузите ни и т.н.. Да не оставаме сами в своята къща, когато наистина ни трябва помощ или съвет. И да знаят, че работата на майките е най-сложната на света, но и е най-добрата и вдъхновляваща.

Много думи мога да кажа за майчинството. Но най-важното е да не забравим, че е дар да бъдеш майка и от този момент ти ставаш най-щастливият човек на света завинаги. Трябва винаги да помним това.