Неделна разходка до Детска Железница Знаме на Мира в Пловдив - 10.04
детска железница, с деца в Пловдив
2385
post-template-default,single,single-post,postid-2385,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Неделна разходка до Детска Железница Знаме на Мира в Пловдив

Цял месец очаквахме хубав слънчев ден, за да се раходим до Детската Железница в Пловдив и ето, че миналата неделя ни зарадва със слънце още от сутринта.

Без да се бавим качихме малкия Беля на колата и само след час и половина път бяхме вече в Пловдив. За да достигнем детската железница, която е единствена по рода си в България спряхме колата близо до Факултета по Дентална Медицина. След кратка разходка намерихме и гара Пионер, от която тръгва детското влакче.

garapioner

Предварително бяхме информирани за разписанието на влакчето, а именно: 10.30,11.30,12.15,15.30,16.30 и 17.30 като успяхме да вземем билети за 12:15 часа. За наша радост в очакване на влакчето имаше възможност за игри на близка детска площадка, както и малкия имаше шанса да се запознае за първи път с предшествениците на жабките – поповите лъжички, които свободно се размножаваха в едно изоставено езерце наблизо.

vlakche1

Детската железница е едно пътешествие назад в нашето детство и беше огромна радост за малкия ни син. По време на пътуването малките задължително трябва да са придружени от мама, тати, баба или дядо, а цялото приказно пътешествие е с продължителност 25 минути.

 

vagonite

Влакчето тръгва от гара Пионер, обикаля бавно парка под тепето, минава тунелче, мостче и след кратка панорамна спирка и смяна на локомотива, се връща обратно до гара Пионер.

beliatavuvvalka bileta

През цялото време вътре звучаха детски песни и всички деца изглеждаха радостни. Към обяд денят беше много топъл и в самото влакче също беше жега, но приказното преживяване и усмивката на детето си струваше целия път до Пловдив!

panoramna_gledka kote

На обяд хапнахме в центъра на Пловдив и не пропуснахме да се порадваме на въртележките.

plovdiv

 

Някои препоръки от нас:

С цел да избегнете жегата в топли дни, посещавайте детската железница сутрин или в късния следобяд.

Правата на снимките в тази статия са на 1004stories.eu и не могат да се ползват от никой за никакви случаи (ПР, маркетинг, реклама или друга цел) без изрично писмено разрешение от фотографа.