Не бързайте да ви пораснат децата, ако те са големи това значи, че вие сте остарели - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
4718
post-template-default,single,single-post,postid-4718,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Не бързайте да ви пораснат децата, ако те са големи това значи, че вие сте остарели

Днес на гости ни е Десислава и двете й малки дъщери Габриела и Станислава. Интересната комбинация от еднакви цветни рокли ме привлече да ги снимам, а по-късно и представя тук.

12998173_1194766720557442_3418377931588238885_o

Казвам се Десислава Младенова на 29г от София. Имам две деца на 4.5 г и на почти 1 г. И двете са момичета. След като ми се сбъдна мечтата на второкласника – да стана счетоводител ми се налага да работя много. Имах една неуспешна бременност преди голямата ми дъщеря, преболедувана много, но възнаградена със скорошна бременност. Много трудна и изстрадана, но с прекрасен финал. Втората ми бременност премина без да разбера. Радвам се, че животът ми предостави тази възможност да усетя прекрасните моменти на безпроблемната бременност.

Какво е да си майка в София?

Да си майка в София трябва преди всичко да си силна физически. Оказа се изключително трудно да караш количка с всички препятствия на които ни подлага нашия град. Тротоарите са нещото, което трябва да се промени. Да няма спрели коли по тях, т.нар. „плюещи плочки“ или поне да ги има. По тази причина предпочитам да отида с колата до близкия парк, градинка, магазин и там да се разхождаме.

Как те промени майчинството?

Освен, че никога няма да вляза в „онези“ дънки, хаха и някоя и друга стрия мисля, че не съм се променила много. Сякаш съм станала „всемогъща“. Мога да не спя с дни, а след това да работя с часове, докато нечии малки ръчички ме дърпат.

Какви качества ще възпитаваш в детето/децата си?

Възпитавам ги първо на уважение. Уважение към нас, към по-възрастните, към храната, към приятелите си. Показвам им дребните неща, които непрекъснато природата и красотата на града в който живеем ни предоставят. След дъжд им показвам Витоша, толкова красива сякаш всяко едно дърво се вижда. Есента, Зимата, Пролетта… След въпроса кой беше най-хубавият ти подарък за рождения ден, отговорът бе „Зимата мамо и снега!!!“ (16.01.2016г – 4г). Това е след като е получила камара от играчки 😉 Уча ги да бъдат търпеливи и постоянни. Аз търпелива не можах да бъда, надявам се те да успеят.

Какви съвети би дала на бъдещите майки?

Ами… търпение е отговорът. Иска ни се да спре да плаче, да порасне първото зъбче, да проходят, да кажат „мама“… и толкова много други неща. Един мой съсед ми каза „Не бързайте да ви пораснат децата, ако те са големи това значи, че вие сте остарели!“ Бъдете търпеливи и се наслаждавайте на моментите, които имате заедно!