Плетенене на Kumihimo гривни с мини оригами - новото творческо занимание вкъщи - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
22112
post-template-default,single,single-post,postid-22112,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Плетенене на Kumihimo гривни с мини оригами – новото творческо занимание вкъщи

Понякога, докато си почивам между няколко творчески идеи, се чудя – дали нашият домашен офис не е всъщност просто едно креативно студио… Когато се огледам около мен, половината ни спалня е пълна с кашони и материали, всички чекмеджета в нея са заети от мен, отново с бои, четки, около 10 скицника, коприна, дървени мини пънчета, малки чувалчета с прежда, за новите плетени проекти, мъниста от периода, в който изработвах гривни, както и много други интересни крафт находки. Децата знаят къде е всяко нещо и при възникнала нужда, сами се обслужват. След което всички започваме да творим нещо, като или те следят от мен, или измислят творението си сами.

Точно по този начин, а и след връзката с една японска фирма, се започна и новото ни творческо занимание вкъщи – плетенето на гривни Kumuhimо – традиционна японска гривна на приятелството, плетена по специфична техника с диск. За изработката на първите ползвах мерино и кашмир прежда, останала от зимните ми плетки. Започнах с доста сложна плетка с цветя, която да си призная обърках и прекъснах. Все пак, трябва да започнем от нещо по-лесно, макар и доста врмеемко, защото всяка една гривна плета за около 30 минути на ръка.

Докато правих първите си опити за японската гривна, малкият изработваше оригами – обожава го. Реших да комбинирам изплетената вече гривна с неговото мини оригами и резултатът беше доста приятен. Отне ни една цяла сутрин.

След като видя какво правя, малкият ни сръчко на момента поиска и той да го повтори. Слобих му един диск и прежда, като да ви кажа отне му точно 3 минути да разбере как става и 20 минути да изплете първата в живота си гривна Kimuhimo. Поиска прежда за училище, за да може да плете когато му е скучно в занималнята понякога. Получи я. Върна се с оплетена гривна и научил свой приятел как да плете и той. Ден две, той отново поиска прежда за училище. Брат му също се беше запалил и той поиска. Върнаха се с още 2 гривни, като и нови деца, които се бяха научили едно от друго как да плетата гривни Kumihimo, а в междучасията се събирали на групичка да плетат…

Ако желаете да поръчате гривна Kumihimo oт нас, може да го направите като се свържете с мен тук. Аз плета гривните, синът ми изработва мини оригамито. Към момента не иска да плете за друг, освен за себе си, но няма нищо напротив да споделя оригамитата си с вас.

Цена за комплект от 2 бр. гривни с мини оригами – 29 лв.