Почивка в Морската градина Бургас - първа част - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
285
post-template-default,single,single-post,postid-285,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Почивка в Морската градина Бургас – първа част

На море с деца 

Още миналото лято се убедих, че да си прекараш лятната почивка в Бургас има редица предимства. Oсобено ако сте с малки деца. Ето само някои от тях:

  • Морето и морската градина: спокойствие, зеленина, места за забава с малките и свеж морски въздух
  • Чистота: Бургас е значително по чист и поддържан град от София
  • Липсата на дупки или спрели автомобили на тротоарите: след невъзможните маневри с количката в центъра на София, между спрели на тротоара автомобили и алтернативата – дупките по улиците, свободните и добре поддържани тротоари тук правят впечатление. Като на един хубав европейски град. Всеки спрял на тротоара в града се вдигна моментално с “Паяк” и му се налага глоба. Виждала съм го с очите си много пъти.
  • Липсата на подивели улични кучета: в Бургас улични кучета просто липсват, вместо тях има котки, но те са далеч по-малко агресивни от кучетата. Въпросът, който си задавам ежедневно преди разходката “По-коя улица да мина днес, за да не се засечем пак с онова агресивно куче” тук не стои.
  • Усмихнати хора: лято е, има много туристи и доходи за хората в тази сфера. Хората които срещаш в парка са по-усмихнати и отпуснати като че ли… И това ти повдига настроението.

Когато сме с децата по-голямата част от деня прекарахме в Морската Градина, едно малко райско зелено кътче, отлично за релакс с бебе или по-голямо дете. Паркът е изцяло ремонтиран и обновен през 2011 година, с нови Европейски площадки, места за хапване и почивка, красива зеленина, нощно осветление навсякъде, камери за сигурност и прекрасна гледка към безбрежното синьо море.

Забавите за деца в Морската градина са без край. На всеки завой ви очаква чиста, нова и красива детска площадка, надуваем замък или цял детски кът за забави и игри. Детските площадки са оградени и обезопасени, в тях е забранено да се влиза с куче, както и да се пуши. За разлика от много Софийски детски площадки, на които няма кой да санкционира пушачите, тук има ред и контрол. Ако някой запали цигара на площадката,  ще дойде пазителят на реда и ще помоли да я загасят или ще наложи глоба.

Въртележки

Въртележки

Лодките

Лодките

Катерушка

Катерушка

Замъкът на приказките

Замъкът на приказките

Детска площадка за игра

Детска площадка за игра

Детска площадка за игра

Детска площадка за игра

Паркът е известен и с прекрасните си велоалеи, които винаги са с нова и ясна маркировка.

Ако сте на почивка без колелото, няма проблем защото близо до сцената Охлюва може да си наемете велосипед, наемът е само 1 лв на час.

Колело под наем

Колело под наем

Морската Градина е и едно от малкото места в България, в което можете да наемете Еко скутер. Това е и средството, с което се придвижва охраната на парка.

Скутери

Скутери

Забавленията не свършват до тук. Синьото влакче е готово да ви разведе из Морската Градина. С него може да стигнете от единя край на градинката до другия, където да разгледате красивите Пясъчни фигури,  или да пояздите кон в Конната база.

Влакчето

Влакчето

Фитнес в парка

Детска градина

Детска градина

Разхождайки се с бебето без никаква цел и посока, близо до фонтаните се чуваше приятна музика от улични музиканти. Поседнахме на близка пейка и прекарахме цял час, забравили за времето и мястото.

Фонтаните

Фонтаните

Привечер е времето за културните мероприятия, а такива има всяка вечер. Само поспрете до сцената “Охлюва” точно до Морското казино. Там често има концерти, представления за деца и др. А ако сте любители на операта, не пропускайте сцената на големия летен театър в парка, където може да посетите представление на популярен спектакъл.

Сцена Охлювът

Сцена Охлювът

Летен театър

Летен театър

Но това, с което паркът най-много ме очарова, е непосредствената му близост до морето, свежия морски бриз и приятните гледки.

Плажът отгоре

Гледка към морето

гледка

Гледка на плажа от заведение

Бургаският плаж

Ако детето ви предпочита басейните, няма проблем. На централната алея в Морската градина е разположен голям плувен комплекс Флора, напълно ремонтиран и чист.

Плувен комплекс Флора

Плувен комплекс Флора

Плувен комплекс Флора

Плувен комплекс Флора

Всички права върху текста и снимките са запазени 

Следва: Почивка в Морската градина Бургас – част 2