Приказната Къщура в Лумаги - 10.04
Лумаги, забава за деца
2192
post-template-default,single,single-post,postid-2192,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Приказната Къщура в Лумаги

Уникалното място, което ще Ви представя днес е съвсем ново – откриването му беше на 01.06.14 и съм много щастлива, че бяхме едни от първите гости на Маги, Ивайло и Ясен и вълшебния им куклен свят, който вече е отворен за деца и техните родители.

Първият етаж на известната артистична къща-галерия Лумаги на ул. Г. Бенковски 33, непосредствено до Пожарната в ценъра на София, е превърната в невероятна детска приказка, с интересни герои изработени изцяло от стари и преработени материали – куфари, щеки, чадъри, метли, картон, крушки, перца, лъжици, вилици, тенджери и много други. Нейното име е Къщура, родена във въображението на невероятната Магдалена Митева, Маги – куклена актриса, режисьор, сценограф, дизайнер на лампи, бижута и дрехи – човек с безгранично въображение. Всичко в този уникален детски свят е сътворено от ръцете на Маги и нейния съпруг Ивайло. А тяхното най-голямо вдъхновение е малкият им едногодишен усмихнат син – Ясен.

Още от входната врата може да се види, че в този шарен детски свят е вложено много въображение, любов и както Маги спомена 4 месеца подготовка и трескав творчески труд, за да може Къщура да отвори точно на деня на детето 01 юни.

Пощенската кутия...

Пощенската кутия…

Посрещна ни малкият весел дакел Ру и усмихнатият Ясен. Голям пропуск от моя страна, че за първи път влизам в къщата Лумаги, която е много известна арт галерия и е спечелила награди за най-добър интериор. Дворът е голям и наистина много оригинален – с кофи за боклук пригодени за кресла, пясъчник-лодка, стари дограми излеждащи като рамки на картини, детски люлки… А навсякъде мирише на смокини.

смокини

dvor1

Уникална градинска мебел

dvor2

Разположете се удобно

Разположете се удобно


Интересно приложение за стария куфар

Интересно приложение за стария куфар


Тик-так...

Тик-так…

dvor6dvor7

Изкуство от стари вещи

Изкуство от стари вещи


Пясъчника

Пясъчник


Веселия дакел, който ни посрещна

Веселият дакел Ру, който ни посрещна

Влизайки вътре с малкия Смехурко се пренесохме в шарен детски свят, с уникални герои сътворени от стари неща по един невероятен и щур начин. Не съм била никога на подобно място, от което струи толкова много креативност, въображение, старание, любов и желание за уникалност. Първата мисъл, която ми дойде беше “Безгранично въображение с щипка лудост, за постигане на този открояващ се детски интериор“. Всяка играчка е добре закрепена и няма опасност за децата да я развалят или свалят. Но за сметка на това могат да играят с тях и да се насладят на нова артистична визия на бутилката или картона, под форма на прасенце, например. Забелязали ли сте, как малките деца предпочитат да си играят само с непотребни бутилки, кашони, картони, метли, перца и др., като не обръщат никакво внимание на скъпите играчки, които им подарявате?

Е, това е мястото, където всички тези любими предмети са придобили привлекателна за децата форма и са готови да им проговорят, като че ли…

inside1

inside2

inside3

 

 

Смехурко очарован

Смехурко очарован


Уникален жираф, виждали ли сте такъв?

Уникален жираф, виждали ли сте такъв?


Пиратския кът

Пиратският кът


Птица от... дамска обувка

Птица от… дамска обувка


Ясен и жабката

Ясен и жабката


Чашка за сламки...

Чашка за сламки…

inside19

без коментар

без коментар

inside17

inside7

Уникален Туту Влак! Ново приложение за старите куфари

Уникален Туту Влак! Ново приложение за старите куфари


Сладък заек

Сладък заек


Поглед през лупа. Приказно

Поглед през лупа. Приказно


Стол или кон?!

Стол или кон?!


Грух грух в чекмедже

Грух грух в чекмедже


Лейка на точки

Лейка на точки и цветя от четки


Мама с бебе

Мама с бебе


Забавни игри

Забавни игри

inside4

Прасчо от хартия

Прасчо от хартия


Куче-чемедже. Буквално. Даже с кокал в уста :)

Куче-чекмедже. Буквално. Даже с кокал в устата 🙂

Гордостта на на Маги и Ивайло е дизайнът на пъстрата детска тоалетна, наподобяваща зелена ливада с цветя, пчелички и калинки. Разбира се, всички те изработени от непотребни вещи, на които Маги е вложила нов, шарен живот. Чувате ли вече жуженето на пчелите?

WC

Едно добро приложение на гърнето. Особено когато малкия не иска и да го вижда...

Едно добро приложение на гърнето. Особено когато малкият не иска и да го ползва…

WC3

Смехурко много се забавлява и едвам го убедих да тръгнем от това приказно детско място. Много хареса малкия Ясен и очаква да го види отново.

Къщура предлага уникалното си пространство единствено за празнуване на детски рождени дни. Творецът Маги предлага уникално изживяване в Къщура, но не очаквайте храна, напитки, клоуни, балони, Мики Маус или други подобни, които предлагат стандартно парти клубовете.

Актуализация юли 2016 г. : Къщура е затворена за детски рождени дни. 

 

Продукти от нашия магазин