Процесът на създаване - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
21791
page-template-default,page,page-id-21791,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,vcwb,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Как създавам устойчивите аксесоари

Всички продукти, които предлагам, са създадени за вас с грижа към природата. В противовес на консуматорството, бавната мода не само акцентира върху качеството, но и създава простраство в дома ни, както и в съзнанието ни – да дишаме по-дълбоко и съществуваме по-осъзнато.

Платовете

Платовете, които използвам за устойчивите продукти са естествени – 100% лен и коприна с високо качество. Повече за свойствата на коприната може да прочетете тук. Материите избирам много внимателно, след обстойна селекция, като те могат да се ползват както през лятото, така и през зимата.

Коприната е българска, като за аксесоарите е използвана качествена сатенирана коприна, мека и лъскава, както и сурова коприна, която е с по-голяма плътност.

Багрене

Багренето с пигменти от природата е бавен и дълъг процес, като за изработката на всеки аксесоар отделям около 3 дни. Багренето с природни материали е техника, за която има следи, че е практикувана преди повече от 4,000 години. Постигнатите цветове са не само уникални, но и хипоалергични и нетоксични.

За багренето на естествените материи ползвам цветя, билки, растения, които събирам в ежедневието си около мен, както и по време на пътуванията ни извън града. Повече за природните пигменти може да научите тук. 

Шиене

Всеки ваш аксесоар е багрен и завършен от мен на ръка, като изключително много държа на качеството на избработка – преглеждам внимателно всеки продукт, преди да го представя. За довършителния вид на някои аксесоари си сътруднича с шивачка със собствено малко ателие, с която работя от дълги години, и която знае как да работи с ефирни материи – с голямо внимание и към най-малкия детайл.

Опаковка

Опаковам всеки продукт внимателно. Ще получите аксесоара си в елегантна крафт кутия, която придава подаръчен вид на всяка ваша поръчка, независимо дали е за подарък на близък човек или за вас. Към нея добавям и приятен акцент – изненада.

Качество

Дизайнът и качеството са от изключителна важност за мен и са отличителни характеристики на всеки продукт, който създавам. Качество на материите, качество на цвета, качество на изработката, качество на опаковката и качество на обслужването.