Разходка в Борисовата градина - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
92
post-template-default,single,single-post,postid-92,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Разходка в Борисовата градина

Разходка в Борисовата градина

Ако живеете близо до нея, Борисовата градина е добър избор за семейна разходка. В големите летни горещини, това е място, където спокойно можете да поседнете на дълбока сянка и да изкарате целия ден там. Лично ние с децата сме прекарали много горещи дни скрити на сянка в нея или поседнали до езерото с лилиите. Най-любими сезони да се разходим там са лятото и есента. Паркът редовно се поддържа и обезпаразитява, има много нови пейки, а настилката за разходки на главната алея е асфалт, прекрасно за детски колички. В този парк не съм виждала толкова много кучета като в паркът зад Сити Център. Вечер паркът се осветява, а освен това може да се види и конна полиция през деня. Това лято са монтирани и лампи на всички главни алеи в парка, нещо от което той наистина имаше нужда.

Борисовата градина разполага с няколко детски площадки за по малките както и за по големите деца, надуваеми замъци за забава, бъджи скокове и редица други забавления. Ако сте гладни спокойно може да поседнете на близко кафене или уютно ресторатче и да отморите. Любимите ни места са езерото Ариана, както и езерото с водните лилии – много романтично и интересно място.

Паркът е по-приятен за разходки през седмицата, като всеки друг парк през почивните дни е пълно с хора и велосипедисти. Има забрана за преминаването на автомобили, освен с пропуск, която за съжаление не се спазва от всеки. Има случаи на бързо каращи автомобили на входа на парка откъм стадиона на ЦСКА, пазете се. За съжаление  този тип шофьори са от племето на не зачитащите майки, бременни и малки деца на пътя, така че ако им направите забележка само ще си изхабите нервите в глупави спорове с невъзпитани субекти.

Ако сте с по големи деца и любители на спорта има няколко тенис корта на които може да заведете малките.

Борисовата градина започва от езерото Ариана и се простира чак до Парк хотел Москва. Ако не живеете наблизо може лесно да я достигнете с метрото, като слезете на спирката на Стадиона Васил Левски.