Представете си, че живеете в приказка. Представете си Руст. - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
6556
post-template-default,single,single-post,postid-6556,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Представете си, че живеете в приказка. Представете си Руст.

Ако не сте чували още за Руст, това е малко магично градче в Австрия, на брега на езерото Нойзиндлер и много близко до границата с Унгария. За да го достигнете може да вземете кола под наем, например от Виена, като разстоянието е около 72 км. Руст беше част от обиколката ни с автомобил на Австрия преди години, както и едно от най-забележителните и чаровни места, които сме посещавали. Днес снимките напомнят и може би подканят – хайде, кога ще тръгнете отново?

Първото нещо, което ви грабва и плавно отнася в друго измерение, са пъстрите кокетни сгради, окичени с цъфнали и ухаещи на прохладно лято ярко червени цветя. И щъркелите! Те гордо се показват от почти всеки покрив в Руст и посрещат с любопитство всеки нов посетител на градчето.

Покривите са като извадени от детски пъзел – пъстри, различни, контрастни, а в същото време изграждащи част от приказната атмосфера на австрийското градче.

Старинният дух се усеща навсякъде, заведенията са пълни, но не с шумни и  привличащи на всяка крачка вниманието към себе си туристи, а с приятни и усмихнати местни жители, както и с посетители от различни точки на света. Ако минавате през града, може да похапнете в сенчестата градина на Wirtshaus im Hofgassl, както и на всеки друг ресторант в центъра.  Декорът не само ще ви впечатли, но и ще възбуди апетита ви и настрои всички сетива към най-доброто, което Руст може да ви предложи.

Не се учудвайте, ако попаднете на снимачен екип и известни лица пред камерата. Руст много често е избиран за декор на различни филмови продукции от цял свят.

Може би най-приказното място в градчето е езерото, около което се разходихме за кратко. Но все още помня атмосферата, мирисa на дъжд, въдиците, дървения кей, малките къщи, които ярко изпъкваха над ярко зелените тръстики… Всичко. Може би тази гледка ми е любимата от Руст. Седи си там и ни очаква да пристигнем отново.