Ръчно изработени еко мартеници-гривни, багрени само с билки - 10.04
Вече втора година предлагам ръчно изработените ми мартеници, като миналата година имах избор от поне 15 различни вида - гривни, брошки, др. тази година ще се огранича само с един. Какво е различното при моите мартеници? Изработени са от дърво и вълна, с мисъл за природата, опаковани в крафт хартия без никакви целофани. Вълната, която ползвам е качествена италианска мерино вълна, много мека и приятна на допир, а червеното багря сама на ръка единствено с билки.
мартеници-гривни, еко мартеници, мартеници от мерино вълна, комплект мартеници
22456
post-template-default,single,single-post,postid-22456,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Ръчно изработени еко мартеници-гривни, багрени само с билки

Еко мартеници с мисъл за природата

Вече втора година предлагам ръчно изработените ми мартеници, като миналата година имах избор от поне 15 различни вида – гривни, брошки, др. тази година ще се огранича само с един. Какво е различното при моите мартеници? Изработени са от дърво и вълна, с мисъл за природата, опаковани в крафт хартия без никакви целофани. Вълната, която ползвам е качествена италианска мерино вълна, много мека и приятна на допир, а червеното багря сама на ръка единствено с билки.

Ще ви разкажа и как изработвам моите гривни-мартеници, които предлагам тази година в комплект от три броя. Първо, подготвям бялата мерино вълна, като я багря с природни пигменти в продължение на два дни. Цветът се получава много интересно, червеното е невероятно. Но при всяко ново багрене на мерино вълната се получва различен червен цвят! Причините за това са много – каква вода ползвам, на каква температура ги багря, колко време стоят в тенджерата, температурата в стаята и много други. Тоест, всяка гривна е един уникат. Много ми харесва, когато се получи този тъмно червен цвят, а понякога той е леко оранжев или по-светло червен.

С билки и цветя са барили още преди 4,000 години, занаятът е древен и позабравен в последните 200 години. Но цветовете, създадени с природни пигменти са абсолютно безопасни за природата, както и за този, който носи аксесоара.

След багренето суша и гладя вълната, за да фиксирам допълнително цвета. След това рисувам акварелната картичка в абстрактен стил – тя е и основата за трите мартеници-гривни. Задължително пакетирам в крафт хартия.

Миналата година зарадвах много от вас с тези мартеници-гривни, сигурна съм че и този март ще се накичате с моите еко мартенички!