Семеен пикник в Рибарица преди дъжда - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
21138
post-template-default,single,single-post,postid-21138,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Семеен пикник в Рибарица преди дъжда

Миналия уикенд решихме да заведем момчетата на семеен пикник извън София, първият им такъв след извънредното положение и от началото на годината. Избрахме дестинацията Рибарица, защото ни е любима семейна дестинация още от тяхното раждане. Всяка година я посещаваме по няколко пъти; там се зареждаме позитивно за цяла седмица напред, успокояваме стреса от работните дни и се свързаваме истински с природата. Нещо, от което имаме огромна нужда в момента.

Рибарица ни посрещна със слънце и спокойно време, с малка облачност, която в течение на деня се преобрази на силна буря с ядосани гръмотевици и ярко осветяващи небето светкавици. Но всичко започна много спокойно, с обяд до реката, който бяхме приготвили от същата сутрин преди да тръгнем – печена на фурна риба, варени яйца, сандвичи, салати, череши, маслини, малко колбаси. Подготовката отне не повече от час. Взехме си прибори от вкъщи, не харесвам пластмасовите прибори за пикник, затова ползвахме нашите – няколко чинии, дървена купичка, вилици, емайлирано канче за пикник, подарък от мъжа ми за мой празник преди време.

Акцентът на пикника беше кутията за пикник, която ни изпратиха от SoGood и съдържаше – удобна голяма памучна покривка за пикник, 4 антибактериални салфетки от плат в същия цвят, 3 селектирани авторски микса подправки за овкусяване на храната. Покривката е с размер 1,20х1,20 см, като върху нея спокойно се събира храна за четирима. Предлага се в няколко цвята, като нашият комплект беше в светло синьо.

Кутията, в която бяха подредени подправките, покривката и салфетките, е доста солидна. Изработена от дърво и с много високо качество, хубав брандинг в цвета на SoGood. Удобна е за път, за транспорт, както и за съхранение на подправките и целия сет за пикник за следващото пътуване. А в нашия случай, малкият я хареса за къща на дървената змия, която му купихме от селото и сега тя удобно спи в нея.

 

Подправките в кутията бяха три на брой, всяка една от тях с авторски миксове от Деси Славчева и специално предназначение. Имената им бяха запомнящи се:

  • Свежест, подправка за салати и таратор, която ползвахме и за нашата салата. Съдържа доста свеж микс, който ми стана любим – копър, мента, джоджен, листа от роза (това е любопитно), естрагон, сумак, босилек
  • Морско дъно 2, подправка за миди и октопод, която ние ползвахме за рибата. Съдържа девисил, червен пипер, кориандър, аджвайн. Децата я ползваха с удоволствие
  • Петле, подправка за печено пиле. Ползваме я редовно у дома. Тя съдържа салвия, лук, куркума, джинджифил, мащерка, риган. Няма да крия, че куркумата ми е любима подправка, защото помага за облекчение на болката от възпалението на нерва на крака ми. Пия дори кафето си сутрин с куркума.

Бяхме взели футболна топка и федербал за “изхабяване на енергия” на момчетата, но времето на забава с тях беше кратко. Скоро след това те се впуснаха в игри, измислени от тях – с каквото намерят по пътя си край реката, основно пръчки, разбира се. Големият си беше взел и китарата, но покрай реката не беше много тихо, разбира се, и не успяхме да чуем много от изпълненията му. Нищо, важно е желанието.

Дъждът ни изпрати обратно към София по-рано от планираното, но преди да си тръгнем, почистихме всичко основно, както е редно да се оставя мястото след всеки пикник в природата. И двамата спаха дълбоко по пътя обратно към София, явно истински уморени от емоциите и игрите.

 

 

Кутията за пикник ни беше изпратена от SoGood by Desi Slavcheva, за да споделим впечатленията си от нея.