Следобяд в Гложенския манастир - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
776
post-template-default,single,single-post,postid-776,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Следобяд в Гложенския манастир

Ако се чудите къде да отидете този уикенд, ето едно предложение от мен – красивия Гложенски Манастир, сгушен високо в планината. Манастирът е много близо до Гложене и само на 12 км от Тетевен. Той се намира на 1073 м надморска височина и за да го достигнете трябва да се изкачите с колата по дълъг и стръмен склон с множество завои. Манастирът е построен в началото на 18 век върху стара римска крепост. Архитектурата на сградата е подобна на манастирите в Атон, Гърция.

Старата църква в манастира е построена през 16 век. В нея може да видите и копие на старата икона на Свети Георги. Тази икона е дошла от Украйна и е от 18 век.От Гложенския манастир може да се насладите на най-красивата гледка от който и да е друг манастир в България. Зелени тучни гори са под нозете ви, а въздухът е толкова свеж и чист, че напълно забравяте стреса и мръсния град.

87659

2

3

110