Специално пожелание за бебетата по света - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
3866
post-template-default,single,single-post,postid-3866,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Специално пожелание за бебетата по света

Един обикновен жест може да помогне да елиминираме неонаталния тетанус

Рождените дни са вълшебен момент, изпълнен с красиви пожелания. Тази година Pampers и UNICEF празнуват много специален рожден ден – 10 години партньорство и единствено желание през всички тези години: да елиминираме неонаталния тетанус.

Неонаталният тетанус засяга семейства в най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още белязва живота на едно новородено на всеки 11 минути.

Въпреки, че е нелечимо, това заболяване може лесно да бъде предотвратено с помощта на една обикновена ваксина. Ето защо с помощта на родители от целия свят, нашата кампания „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” помага да елиминираме това изцяло предотвратимо заболяване.

10 години спасяваме животи

От началото на кампанията ти помагаш на Pampers и UNICEF да постигнат невероятни резултати. През последните 10 години приблизително 500 000 бебета са били спасени и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

Приблизително 71 милиона майки и бебета в 21 страни все още са в риск, затова предстои още много работа. Добрата новина е, че нещо толкова просто като закупуването на пакет пелени или мокри кърпички Pampers може да помогне да елиминираме неонаталния тетанус в тези страни.

Включете се в пожеланието за 10-тия рожден ден на Pampers и UNICEF

Можете да подкрепите кампанията като изгледате и споделите това видео, за да достигне то до повече майки и техните бебета.

Вижте видеото тук

С ваша помощ всеки ден сме с една крачка по-близо до елиминирането на неонаталния тетанус.

Pampers UNICEF Map