Уикенд във Фабрика за храна и танци Равнища - забавленията част 2 - 10.04
Грижа за себе си, дедово, равнища, на път с малки деца, породени деца
4682
post-template-default,single,single-post,postid-4682,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,vcwb,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Уикенд във Фабрика за храна и танци Равнища – забавленията част 2

Добро утро от Равнища, ето с тази гледка ни посрещна утрото миналия уикенд.

фабрикахранитанци42

fabrikazahraniitanci14

След първата ни вечер в хижа Фабрика за храна и танци на сутринта ни очакваше истинската забава.

Всяка сутрин програмата започва точно след закуска (към 9.20 или 9.30), когато Руслан събира всички желаещи на поход в планината с големите санбернари и лабрадора Джако. Желаещите са много, а походът продължава към 2.5 часа в планината.

fabrika_hrani_tanci9

Ако желаете да останете в комплекса до обяд вместо разходката също има много опции за игра на децата. В част 1 споменах за новия басейн с топки, а през деня гледката от него към боровете е уникална.

fabrikazahraniitanci17

fabrikazahraniitanci19

Изкарахме доста време в него, а както виждате беше и много весело. Поставките за лаптоп от ИКЕА имаха невероятна функция на лодки за плуване върху топките. С една дума – мултифунционални поставки-лодки.

fabrikazahraniitanci18
fabrikazahraniitanci20

Точно до басейна с топките има изграден и арт център за малките, в който могат да рисуват, игрят с пластелин или куклен театър. Друга опция за забава са двата трамплина – за по-големи и по-малки и дългата червена пързалка, която е нова за сезон 2016. Ето как се забавлявахме ние. Отново в изпълнението преобладава дърво, като се създава усещане за хармония с природата наоколо.

fabrikahranitanci44

fabrikazahraniitanci13

fabrikaza_hraniitanci11

fabrikazahraniitanci30

fabrikazahraniitanci29

Разбира се, през лятото всеки е в езерото, създадено специално за децата пред хижата. През май водата е доста хладна, но за сметка на това джакузито беше с топла вода и винаги пълно. И ние се топнахме, ето и доказателството. До джакузито има и външна сауна, която отново е в хармония с природата, а гледката от вътре е вълшебна.

fabrikahranitanci45

fabrikahraniitanci14

Точно под ресторанта има възможност за каране на колела, детски автомобили, джипове и други подобни. Може да отделите около 1-2 часа там. Поне на нас толкова ни отне. Обиколките са отново в борова гора и въздухът е много чист и свеж.

fabrikahraniitanci13

fabrikazahraniitanci16

Преди обяд поиграхме малко и с Джако, 10 годишния лабрадор. Той се оказа доста търпелив към деца.

fabrikahraniitanci24

Към 12 часа обядът в ресторанта е готов, разходката в гората е свършила и със сигурност ще сте много гладни. Обядът беше мнооого вкусен и изглеждаше превъзходно. Снимките говорят сами за това, а дори и да не нощувате в хотела, може да посетите само ресторанта – заслужава си.

fabrikazahraniitanci24

fabrikahranitanci25

fabrikazahraniitanci28

Порциите бяха големи и с две или три можеше да хапнем всички. От 12 до 16 часа следва свободна програма и сън за по-малките деца.

След почивката започна истинската забава, която се водеше от Руслан. Първо беше месене на хляб, като за целта той донесе голяма дървена дъска, около която седнаха децата, докато той подаваше тесто за месене и обясняваше от какво се прави тестото, както и даваше бизнес уроци на малките. Няма възрастова граница за децата, най-малките бяха на две години и те месеха с каките и батковците. За всяко дете беше подготвена бяла престилка и готварска шапка. Всички гледаха в захлас Руслан и попиваха всяка негова дума. Хлябът имаше различни форми в детските ръце – калинка, плитка, октопод… Ние бяхме доста сръчни с точилката, макар и само на 3 г.

fabrikahranitanci34

fabrikazahraniitanci31

fabrikahranitanci33

fabrikahranitanci32

fabrikahranitanci34

След запълване на тавата с интересните форми, тестото се носеше от малките до фурната и след около час беше готово за хапване.

fabikazahranaitanci35

Следваха игрите в пяната. За целта Руслан пуска специалната машина за пяна до езерото и започват луди игри. Малкият се включи с голямо желание и разбира се стана мокър до кости. Но баткото предпазливо остана настани, за да не се намокри и за всеки случай се скри в ето тази шарена съблекалня, за да не го достигне мокрото.

fabrikahranitanci36

fabrikahranitanci37

Игрите в хижата са навън и там няма да намерите типичните аниматори, Мики Мауси и други подобни. Руслан води игрите и няма нищо изкуствено в тях, всичко е истинско и близо до природата.

След пяната следва дърпане на въже, като за целта Руслан дели децата на момчета и момичета и се започва голямото дърпане. Накрая и родителите се включват, разбира се и ние. Последваха надбягвания на поляната, игри на мечки, танци и накрая хапване на диня, която Руслан донесе с много детски лъжици.

fabrikahranitanci38

В края на дългия ден точно преди вкусната вечеря всички се събират пред огъня и на сладка приказка споделят впечатленията си. А те бяха толкова много…

фабрикахранитанци39

Е, не всички бяха около огъня, защото точно до него имаше багери и истински локви. А кои момчета могат да устоят на изкушението да гребат кал с багер в локва-езеро?

фабрикахраниитанци40

Равнища, чудесно беше!

*Статията е в партньорство с Фабрика за храна и танци Равнища