Уикенд в село Боженците - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
29
post-template-default,single,single-post,postid-29,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Уикенд в село Боженците

Уикенд в село Боженците 

В първия си пост свързан с пътувания ще ви заведа до красивото и уникално селце Боженците. Там времето е сряло преди много години и то пази своя чар на тихо, чисто и зелено кътче, далече от шумния и мръсен град.

Боженци е малко магическо селце само на няколко километра от Велико Търново. Селото е основано през 16 век. По това време Велико Търново е било столица на България, а името Боженците идва от Божана – известна българка там и една от първите заселнички на това място.

Разхождайки се по малките селски улички, усетихме как времето е спряло в далечния 16 век и сме заобиколени от малки къщички с прекрасни зелени градини. Всички къщи са построени в един стил, с каменни покриви, като не е позволено да се строят модерни къщи в различен стил.

Въздухът е свеж и чист, заспахме като къпани… Храната в ресторантите беше много вкусна. Ако желаете да отседнете в село Боженците, по-голямата част от къщите дават стаи под наем.

 

Всички права върху снимките са запазени