Фабрика за храна и танци – Равнища. Сезонът е открит! Част 1 - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
6254
post-template-default,single,single-post,postid-6254,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Фабрика за храна и танци – Равнища. Сезонът е открит! Част 1

7:40. За първи път от много време се събуждам с мускулна треска. И то не обикновена. Едвам успявам да пиша; достигнала е до всеки мускул на тялото ми, включително и пръстите на ръцете. Чудя се как е възможно. 3-те дни далеч от компютъра са натрупали много работа, която дълго време трябва да отмятам. Куфарът с мръсни дрехи приканващо е заел позиция в хола, а децата трудно стават за градина. Търсенето на удобни чорапи за малките крачета продължава по-дълго, от колкото ми се иска. Не им се тръгва на градина, тича им се на поляната. Разбирам ги. Но въпреки всичко изброено се чувствам свежа, щастлива и отпочитала. Не съм толкова нервна, заредена съм с много нова енергия и с усмивка. За първи път от месеци успях да спя непробудно. Въпреки, че беше пълнолуние, а по принцип на пълнолуние не спя. И всичко това след една кратка 3 дневна забежка с 4 малки деца до Фабрика за Храна и Танци – Равнища. Не до някоя романтична дестинация за двама влюбени, които по цял ден се гледат в очите, а до място, буквално пълно с малки деца и забавления за тях. Как е възможно да си хем изморена физически и всичко да те боли, хем заредена с енергия и отпочинала, с мисъл ясна като свежо планинско утро? Можеш ли само за 2 дена да видиш 4 сезона на едно място? Днес ще ти разкажа за това. По-скоро първата част от него. А снимките … те говорят сами за себе си. И всичко е истина.
Разказвала съм за това магично място още през месец май миналата година – когато го открихме. А много от вас вече са го посещавали. Но тази година забавленията са по две. Много по-различно е от миналата година – не само като концепция, но и като нови кътове за игра.

Изключително съм щастлива, че откриването на сезона на Фабрика за Храни и Танци, Равнища съвпадна с моя рожден ден и благодаря на домакините за невероятното гостоприемство и търпението, което проявиха към нас през цялото време. Равнища ни посрещна със… сняг! Точно така. Бяхме подготвени за хладно време, но снегът искрено ни усмихна. Ето така…

Домакините спокойно могат да превърнат мястото в целогодишна дестинация за забава на малките, защото ето какво може да правите в хижата дори и при хладно време (от личен опит):

  • Ресторантът вече е от закрит тип, със стъкла, за да не се скрие красивата гледка към боровете отвън. Вътре е приятно, уютно, топло, обзавеждането е с изчистен дизайн, който дава почивка и на окото, а храната, както винаги на това място – е невероятна. Спокойно може да изкарате цял ден в ресторанта, макар и да не ви го препоръчвам в никакъв случай! Сред гостите около храната срещнахме и една популярна ценителка на добрата кухня, но разбира се, уважаваме личното пространство на хората, за това просто ще споменем това и нищо повече – като един голям плюс за кухнята в хотела.

Тази година концепцията на Фабрика за храна и танци, Равнища е променена с цел по-доброто и качествено изкарване на гостите, които нощуват в хотела. А именно – вече ще може да ползвате ресторанта, както и забавленията, басейна и цялата програма само и единствено ако сте гости на хотела и имате резервация. Тоест, няма да е възможно вече, както е било минали сезони, да ползвате плажа, ресторанта или забавите срещу допълнително заплащане. Разбира се, това води след себе си и по-високи цени за нощувка от миналата година, но инвестицията в базата този сезон е огромна, а това което предлага, е много повече от преди. Ще ви покажа всичко.

  • Друга нова придобивка, отново в ресторанта, е детският LEGO кът с детска кухня към него, в която малките могат сами да подготвят и пекат своята храна – основно плодове, зеленчуци, суши и фрешове. Както и да играят на новите пясъчни забавления тип Монтесори, които Руслан е поръчал специално за тях от Германия. Разбира се, има подготвени и няколко статива за малки художници и цели две усмихнати каки, които се грижат за тях, докато ние спокойно си говорихме в другия край на ресторанта. Много добра идея, която наистина липсваше, за да можем и ние малко да починем след края на дългия ден. Каките бяха изключително търпеливи и добри към всички деца. Макар и да беше едва първият им ден от сезона,  изглежда много обичат децата, за това и успяват да се справят с малките и пълни с енергия приключенци.

LEGO кът

  • Ето и следващата ни идея за добро изкарване в хотела с деца, дори и навън да вали: строеж на къща с малки тухли под шатрата до топките – време за забава – около час. Не бяхме виждали толкова малки тухли, още се чудя от къде са ги намерили…
    Багерът и топките са от миналата година, но също толкова харесвани и привличащи малките лудетини, както и преди. А калта е много по-хубава след дъжда, нали?

Летяяя

  • Малко след като обядвахме тръгнахме на разходка в планината, която беше водена разбира се от … неуморният Руслан и любимият ни черен лабрадор Джако. Руслан кипи от неизчерпаема енергия, не спира и за миг да си почине. Крайната ни цел беше само на 30 мин. пеша, съвсем кратка разходка за разгрявка. Скоро ще ви разкажа и за другите ни, по-дълги разходки. Миналата пролет не се включихме в този поход, защото не бяхме екипирани с добри обувки! За сметка на това този път си носихме по 2 чифта планински обувки за поход.  А той наистина си заслужаваше, въпреки калта, стръмните хълмове, умората и мускулната треска днес. По-големите деца тичаха напред (браво, така се умориха, че спаха като къпани), а по-малките се влачеха малко по-назад, но рядко мрънкаха. Оказа се, че в региона има много романтични къщички, за съжаление повечето празни. А Руслан се оказа един прекрасен разказвач на интересни истории, от който научихме толкова много за…живота. Ето няколко момента…

Follow this dog!!!

Руслан ни запознава с един от малкото жители на Равнища – Васко Зобев – Калечко, който през май става на 88 години 

Не е нужно да ви казвам, колко уморени бяхме в края на деня, нали? Очаквайте съвсем скоро и Част 2 от нашите приключения във Фабрика за Храна и Танци – Равнища.

*Статията е с партньорството на „Фабрика за Храна и Танци – Равнища“, които ни поканиха за една нощувка, за да разкажем тук за преживяванията при тях. Блогът ми е един от първите, който беше поканен при тях, за да разкаже повече за семейната дестинация. Не сме заплащали за нощувката.