Хъскита. Сняг. Шейни. Деца. Невероятно изживяване на само няколко минути от София - 10.04
блог, изкуство, майчинство, украси за дома
2625
post-template-default,single,single-post,postid-2625,single-format-image,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

Хъскита. Сняг. Шейни. Деца. Невероятно изживяване на само няколко минути от София

Ако се чудите къде да заведете децата в неделния ден, може би тази идея идва точно навреме.

Може би не много от вас подозират за невероятната възможност да повозиш децата на истински впряг с хъскита, за което не е нужно да ходиш в далечна Аляска, а само до близката ни Витоша! Да…знаехте ли?

До местност Офелиите, Витоша се стига за не повече от 20 мин с автомобил, следвайки пътя през Бояна. На път за там пригответе ските и шейните, защото Ви очакват снежни писти, а за все още неуверените малки скиори и ски училище. Снежни човеци, детска площадка, чайни са само малко от изненадите, които видяхме за първи път миналия уикенд (искрена изненада за мен, да открия нови писти на Витоша, мислех че знам всеки завой наизуст).

С весел лай ни посрещнаха хъскитата и тяхната стопанка Юлия, готови да заведат децата на незабравимо за тях снежно пътуване. Държа да представя всеки един от тях подобаващо:

Еко/Ch. Cameroon Jesionowe Gory/ е водач на шейната на Юлия. Той е полско-италианска кръвна линия с много Световни и Европейски шампиони в родословието си. Впряган от 10 месечна възраст. Много добър производител и впрегатно куче.

Тор /X Ni Ra’s Thor/ е син на Еко, наследил е любовта към дърпането, както и послушанието си от баща си. Много енергичен и с благ характер.

Орка / CH. Euforia of Cool Water/ и Водоо /XNiRa’s Vodoo / майка и дъщеря френска селекция от Cool Water развъдник. Много добри кучета, както екстериорни така и работни. Енергични и силни.

Джак /Int.Ch. Winalmik’s Jack Sparrow/също е от старите ни кучета с опит.Той е на 8 г. от Италия. Много добро работно и издръжливо куче.

Аза е женска на 5г. Доминира над останалите кучета и ги нахъсва за повече тичане. Винаги избира по- лесния път.

Булат е много силен мъжки, брат на Аза, послушен и изпълнителен. Двамата са страхотен тандем

Айлис е изпълнителна и с много желание дърпа. С добрия си характер се сработва със всяко куче в групата.

Аспро е ветеран в нашия отбор. Той е на 11год. Винаги готов за тичане и вълчи вой.

Амо е младо мъжко хъски работи

заедно с майка си Хера. Добър характер, много енергичен. Син на Еко.

Хера е на 7год. С много силен и упорит характер,издръжлива е и царица на номерата.

 

Разходката в шейната, теглена от красивите кучета продължава 15 мин. сред невероятен снежен пейзаж, в шейната могат да се сгушат две деца (добра компания), като Юлия контролира впряга. Белята се отказа в последния момент (може би неизвестните в главата му бяха много – къде, защо, с кой, кучета?? студ, а баба къде ще седне…) и т.н., но Смехурко без страх се метна на шейната и с радост подвикваше на хъскитата (може би им беше малко сърдит накрая, защото като се върнаха смело застана пред водачите и им извика „Махай се от тук“). След снежното пътешествие последва игра и боричкане с кучетата, лигавене, лизане по лицето (визирам тук само Смехурко, Белята плахо се усмихваше отстрани стиснал здраво баба за ръката). Последваха игри на детската площадка, пързаляне с шейни и … обратно в забързаната и шумна София.

Една разходка с Huskymoicyland продължава 15 минути, в шейната могат да се съберат 1-2 деца.

Ето и някои от снежните мигове, още ли се чудите къде да отидете утре с децата?

IMG_7342 copy huskylove boy1 boy2 boyanddogs wego dogs1 dogsBW dogandboyBW boyanddog2 kuchenca 2boys boyanddog3 lush