5 идеи за употреба на копринени шалове - 10.04
шалове, копринени шалове,
5247
post-template-default,single,single-post,postid-5247,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_non_responsive,elementor-default,elementor-kit-21196

5 идеи за употреба на копринени шалове

silk

Обожавате копринени шалове и в гардероба ви сигурно има десетки такива. Някои от тях не сте носили от години. Други вече не са съвсем за пред хора – поизбелели са или краищата им са се разнищили или просто им личи, че са носени дълго и с удоволствие.

Не искате да изхвърлите нито един. От друга страна, гардеробът ви е препълнен и не знаете какво да ги правите. Вижте как понякога ги ползваме ние.

Рокля

Големите копринени шалове могат да се превърнат на чудесна рокля и то само с едно премятане и завързване.

Роклята се прави много лесно. Хващате двата края на шала, така че той да е зад гърба ви, кръстосвате ги на шията си и ги връзвате на възел на врата. Така двете му страни се спускат отпред по тялото като предница на рокля тип „прегърни ме“, а гърбът ви остава гол. Ако нямате толкова голям шал, може би ще зарадвате дъщеря си с подобна импровизирана рокля за летните дни.

Чанта

Разпънете шала и завържете два от срещуположните му краища. После всеки от завързаните краища завържете за завързаните – образуват се нови, само два края, които се завързват един за друг и чантата ви е готова.

Бижу

По-малките копринени шалове са идеални за целта. Можете просто да направите два големи възела на равни разстояния един от друг и след това да го вържете на врата си като колие.

Друг вариант е закачите голяма брошка за него и да го носите като гердан или ако е съвсем тънък и къс шал, да го увиете около ръката си като гривна.

Калъфки за възглавнички

От копринените шалове стават чудни калъфки за възглавнички. Свалят се лесно за пране, меки са при допир. Достатъчно е да разстелете шала, да поставите възглавничката в единия му край, да я завиете с другия и да ги завържете.

Декорация на спалнята или градината

Взимате няколко широки шала и ги завързвате един за друг. Нека възлите бъдат големи, хубави. Ако над леглото ви има греда, просто преметнете получилия се дълъг шал през нея и го оставете да се спуска надолу. Ако няма, ще трябва да измислите какво може да поставите, за да преметнете шаловете.

Копринените шалове са подходящи още за украса за градинско парти, за импровизирана палатка на децата ви. От тях можете да си направите пола или дръжки за някоя стара чанта – плик. Извадете старите си копринени шалове, отпуснете въображението си и експериментирайте. Сигурни сме, че ще откриете още техни приложения.

Забавлявайте се!